fbpx
Valikko Sulje
koti- ja yritysmuutot
muuttajan muistilista

Muuttajan muistilista

Muuttajan muistilista auttaa organisoimaan muuton mahdollisimman tehokkaalla tavalla. Tarvittavia ilmoituksia on lukuisia eikä muuttajaa vähiten rasita muuton aiheuttama tavaransiirto vanhasta uuteen asuntoon. Muuttokuormalla ja sen pakkaamisella on usein myös kiire, sillä vanhan ja uuden asukin muuttopäivät voivat olla samat. Tällöin vanha asunto tulee olla tyhjä siinä vaiheessa kun uusi asukas tuo oman kuormansa asunnolle. Jotta muuttosi sujuisi mahdollisimman hyvin ja kaikki tärkeät asiat tulisi hoidettua, luomamme Muuttajan muistilista kertoo kohta kohdalta mitä tehdä! Tee tarvittavat ilmoitukset:
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on checklist.jpg
Tee ilmoitukset ajoissa!
 1. Irtisano vanha asunto ajoissa: Irtisano vanha asuntosi hyvissä ajoin (usein kuukauden irtisanomisaika). Tämä tarkoittaa sitä, että jos uusi vuokra-asuntosi muuttopäivä on 1.6, tulee nykyinen asuntosi irtisanoa kirjallisesti viimeistään 30.4.
 2. Irtisano tai siirrä sähkösopimus: Irtisano tai siirrä vanha sähkösopimuksesi ja tee uusi sähkösopimus uuteen osoitteeseesi vähintään kahta viikkoa ennen muuttoa, jotta sähköt toimivat jo muuttopäivästäsi lähtien katkeamatta. Mikäli maksat käyttösähköstä muulle kuin yhtiölle, jolle maksat sähkön siirrosta, riittää että teet muuttoilmoituksen käyttösähkön tarjoajalle.
 3. Päivitä osoitetietosi kiinteille palveluille: Mikäli sinulla on kiinteä nettiyhteys, tai itse sovittu vesi- ja jätehuolto (omakotitalo), tulee palvelun tarjoajille ilmoittaa muutosta, mikäli palveluiden halutaan jatkuvan.
 4. Tee muuttoilmoitus: Muuttoilmoitus on helppoa tehdä osoitteessa posti.fi, jonka kautta tietosi siirtyvät postiin ja maistraattiin. Heidän järjestelmät välittävät tietosi automaattisesti myös mm. viranomaisille, pankeille, puhelin- ja internetoperaattoreille, Kelaan, ajoneuvohallintoon, suurimpaan osaan lehtien osoiterekistereihin ja verohallintoon.
 5. Siirrä vakuutukset: Kotivakuutus ei siirry automaattisesti osoitteen mukaan, joten vakuutusyhtiölle tulee ilmoittaa uuden asunnon tiedot, sekä päivä, josta alkaen vakuutus halutaan olevan voimassa uudessa asunnossa. Selvitä myös kattaako kotivakuutuksesi muutosta aiheutuvat vahingot. Mikäli ei, saat lisävakuutuksen Jylhältä muuton ajaksi.
 6. Ilmoita isännöitsijöille: Ilmoita sekä vanhan ja uuden asuntosi isännöitsijälle muutostasi, jotta saat nimen uuden asunnon oveen, ja ongelmatilanteissa isännöitsijä voi henkilötodistusta vastaan avata sinulle asuntosi oven.
Aloita kirjoittaminen tai kirjoita / valitaksesi lohkon Aloita kirjoittaminen tai kirjoita / valitaksesi lohkon

Muuttopäivään valmistautuminen

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Avainboxi.jpg
Asianmukainen muuttokalusto takaa onnistuneen muuton!
 1. Pakkaustarvikkeet: Hanki pakkaustarvikkeet ajoissa. Kaikki tarpeelliset pakkaustarvikkeet muuttolaatikoista suojausmateriaaliin saat kootusti Kuljetus ja Muutto O. Jylhä Oy:lta.
 2. Pyydä apua: Apua on aina tarjolla! Oli kyseessä sitten yksittäiseten tavaroiden kanto- ja pakkausavun tarve tai koko muuttotyön ulkoistaminen ammattilaisten käsiin, tarjous kannattaa aina kysyä! Kuljetus ja Muutto O. Jylhä omaa liki 60 vuoden kokemuksen koti- ja yritysmuutoista! Autamme sinua aina yksittäisten esineiden siirrosta avaimet käteen -muuttoihin saakka. Tarjouksen pyydät kätevästi viereisestä lomakkeesta tai soittamalla numeroon +358 14 338 1500.
 3. Erikoiskuljetusta vaativat tavarat: Onko sinulla painavia ja haasteellisia esineitä, kuten piano, flyygeli, arvokas antiikkikaappi tai vaikka palju. Haasteellisten esineiden siirtoon kannattaa varata AINA muuttofirma, jotta sekä tavarat, että ihmiset säilyisivät muutosta ehjänä. Meille isojen ja painavien esineiden muutto on arkipäivää ja meiltä löytyy niiden siirtoon oikeat työvälineet. Kysy tarjous viereisellä lomakkeella tai soita numeroon +358 14 338 1500.
 4. Pakkaa tavarasi huolellisesti: Pakkaa tavarasi turvallisesti oikeilla välineillä ja merkitse laatikoihin niiden sisältö ja huone mihin laatikko kannetaan uudessa osoitteessa. Mikäli haluat säästää omaa aikaasi, voimme myös pakata ja purkaa muuttosi.
 5. Kierrätä ylimääräiset tavarat: Muuton yhteydessä on helppo käydä tavarat läpi ja kierrättää vanhat tarpeettomat tavarat. Me viemme pyynnöstäsi ylimääräiset tavarat kierrätykseen tai tarvittaessa varastoimme tavaroitasi lämpimässä varastossamme.
 6. Suojaa asuntosi muuton ajaksi: Suojaa muuttoa varten asunnoissa olevat lattiat kolhuilta lattiansuojapahvilla tai muulla asianmukaisella suojalla. Jylhä tekee kohteille asianmukaisen suojauksen jokaisen tilatun muuton yhteydessä ilman erillistä pyyntöä.
 7. Tee asuntoosi loppusiivous: tyhjennä asuntosi, imuroi ja pyyhi pinnat, poista liat ja tahrat, putsaa liesi, sulata jääkaappi ja pakastin sekä pese sauna. Halutessasi saat loppusiivouksen meidän yhteistyökumppanimme kautta.
Kun tilaat muuton Kuljetus ja Muutto O. Jylhältä, saat kaikki muuttoon liittyvät palvelut aina saman katon alta! Yksittäisten tavaroiden siirtämisestä täyden palvelun muuttoon Jylhä hoitaa! PYYDÄ SIIS ILMAINEN TARJOUS!